Blomster i april i Århus botanisk have

Udgivet den af Peter

På besøg i Århus botanisk have kom jeg forbi det smukke gamle alpineanlæg. Solen stod højt på himlen og jeg kom i snak med en af de ansatte på stedet – Jakob Justesen. Det var ikke nogen tilfældighed, da jeg kendte ham og vi har studeret sammen for en del år siden. Vi havde en god, lille plantesnak og så blandt andet nogle af de planter som viser blomst netop nu.

Lille lav Iris reticulata i blomst

Lille lav Iris reticulata i blomst

Iris reticulata blomster nu i Århus botanisk have

Den lave dværgiris med den klare blå farve var tydeligt utålmodigt med at vente mere på foråret og havde meldt sin ankomst.

Tæppe af den bladskønne alpeviol som blomster i foråret

Tæppe af den bladskønne alpeviol som blomster i foråret

En anden som også havde lyst til at sige tak til moder sol og springe i blomst var ‘Den tidlige alpeviol’ Cyclamen coum. En smuk bladplante som fint danner bund under flere forskellige prydbuske.

Snakken går lystigt, – vi kan simpelthen ikke lade være denne tirsdag, hvor solen endelig viser, at den har tænkt sig at tage revanche efter en ‘langtrukken’ vinter. Atter får vi øje på nogle blomster, nemlig de små fine tidløs, Colchicum, som stikker hovedet op blandt nogle småsten.

Tidløs ses måske ikke så tit blandt havefolk, men fin er den.

Tidløs ses måske ikke så tit blandt havefolk, men fin er den.

Denne samling af forskellige små og store planter i den gamle botanisk have i Århus kan jeg aldrig få nok af. Her kan jeg sagtens slå adskillige timer ihjel og så i godt selskab.

Tak for besøget gamle studiekammerat:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *