Bispehuens løv

Udgivet den af Jeanette

I de forløbne uger har jeg plukket utallige buketter i haven bestående af påskeliljer, pinseliljer, tulipaner, scilla, vortemælk m.m. I den sammenhæng er jeg blevet vældig begejstret for bispehuens fine grønne løv, som den grønne afslutning i disse smukke buketter.

Den skønneste forårsbuket omkranset af bispehuens smukke løv

Bispehuen er en skøn staude til skyggebedet, hvor den danner et fint bunddække i de skønneste sartgrønne forårsfarver. Den er yderst taknemmelig og passer sig selv. I det tidlige forår kan man med fordel klippe de gamle visne blade af, således at man i løbet af foråret kan følge de fineste små blomster, der viser sig før bladene.

Bispehuen findes i et utal af sorter, med små som store blomster. Fås nu i et utal af farver der changerer fra rødt, rosa, orange, lys gul, hvid og lilla. En af de smukke sorter er Epimedium “Frohnleiten”, som har det smukkeste løv i grønt og rødbrunt med sart gule blomster. En anden bispehue med fine rosa-røde blomster er Epimedium rubrum, hvor det primært er bladenes kanter, der har denne fine rødbrune farve, der er en super kontrast til det forårsgrønne.

 

Bispehuen er absolut et bekendtskab værd og mere inspiration kan hentes i et blogindlæg fra sidste år: Bispehuens forvandling 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *