Beskæring, beskæring, beskæring

Udgivet den af Jeanette

Havedagbog

Havedagbog

Nu hvor vejret er køligere og regnen vælter ned, tænker jeg tilbage på de sidste uger, hvor det har været beskæring, der var hovednøgleordet og dermed de små og store sakses højtid. Der er simpelthen blevet beskåret til den store guldmedalje, og den ene sæk fyldt efter den anden. Særligt i år synes jeg der har været mere afklip, da alt har vokset sig kolo-enormt på grund af vejret.

Der er klippet taks, hæk, æbletræ, blodblomme og meget, meget mere. Ja faktisk så meget at vabler dukkede op på tommelfingeren 🙂

Kirsebærlaurbær og bøgehæk

Kirsebærlaurbær og bøgehæk

Det er første gang, jeg har turde gå igang med at klippe de forskellige buske og træer, men det gik faktisk over al forventning.

Taks kugler

Taks kugler

Når æbletræet beskæres er en stige nødvendig, men det kræver ekstra påpasselighed, eller én der kan hjælpe med at holde. Når æbletræet er beskåret kan æblerne få et godt lysindfald, og dermed mulighed for at få røde kinder.

Beskæring skal foregå i tørvejr – hvem ønsker egentlig også at være ude i silende regn på havearbejde? – jo, det tror jeg nu mange ukuelige haveentusiaster godt kunne finde på. Men som nævnt, beskæring skal ske i tørvejr. Dette fordi der er mange skadelige svampe i luften i fugtigt vejr. Disse skadelige svampe kan sætte sig i de sår, der opstår ved beskæring og dermed skade planten. Beskæring er bedst i plantens vækstperiode, da nyvæksten danner barriere og dermed beskytter planten mod skadelige organismer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *