Den beroligende plantefarve grøn

Udgivet den af Peter

Grøn er en neutral farve og kan fint kombineres med alle andre farvetoner, men bliver ofte glemt, når man planlægger en have.

Ifølge undersøgelser er det den grønne farve, der opfattes som den mest beroligende. “Grønt er godt for øjnene”, som en kendt forfatter en gang sagde. Derfor bliver er den her en nøgle-farve i et havedesign, hvor en atmosfære af ro i haven ønskes.

Udvalget af farvevarianter i den grønne palet er stort. Det spænder fra det blågrønne af middelhavsprydplanter og det mørkegrønne i hækkeplanter som eksempel taks og kristtorn, til det grålige og gulgrønne af mange forårsblomster som f.eks. vortemælk, løvefod. Med et planteudvalg af forskellige grønne farvetoner i flere niveauer af lysstyrke og farvemætning kan du stadig gøre et overvejende grønt arrangement interessant.

Min erfaring fra tidligere haveprojekter er at benytte sig af bladstørrelser, teksturer og former bringer variation i spil. Storbladede prydplanter i mindre haverum sætter størrelser i forhold, især hvis der ikke er plads til træer, mens stedsegrønne planter sikrer livlighed året rundt.

 

#groenthavedesign

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *