Anderledes erantis

Udgivet den af Jeanette

Eranthis hyemalis ‘Schwebelglanz’

For et par år siden købte jeg nogle få løg af en lidt anderledes erantis. Den er anderledes ved farven, idet den er sart cremegul og ikke skarp gul, som vi kender den.

Eranthis hyemalis 'Schwefelglanz'

Eranthis hyemalis ‘Schwefelglanz’

De lidt lysere erantis lyser gevaldigt op

De lidt lysere erantis lyser gevaldigt op

Disse cremegule erantis kan eksempelvis være i fint selskab med mørkbladet planter, som den spændende Slangeskæg eller en mørk kløver. Derudover kunne et fint selskab være den søde Krokus ‘Creme Beauty’.

 

I vores forhave overtages de cremegule forårsløg af den fantastiske græs Hakonechloa macra aureola, der står hele sommeren og efterår og bare stråler. Den er fantastisk i kompagniskab med den mørkbladet Sølvlys: Cimicifuga ‘Brunette’, storkenæb og som bunddække under Månestråleahorn med sine fantastiske høstfarver.

Hakonechloa-macra-Aureola-i

 

2 svar til Anderledes erantis

 1. De to dominerende planter i jeres forhave klæder hinanden rigtig godt,- den mørke farve på “Brunnetten” fremhæver smukt den brogede græs eller omvendt. Det er lidt det samme der sker med limegrønt løv og lilla blomster. Det er spændende, at bruge farvepallet`en til at blomsterne kan fremhæve hinanden på den måde.
  Havehilsen fra Anne Marie

  • Peter skriver:

   Hej Anne Marie fra Cottagehaven.dk
   Tak for din kommentar. Der sker noget når man kombinere farver på planter, ofte vil der komme den eller anden portion energi ud af sådan en farvekombination.
   Er foråret også godt på vej ind i din have?
   Bedste havehilsner Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *