Aarstidens havevariation til din kommende have

Udgivet den af Peter

Aarstidens havevariation giver haveoplevelser ?

Den optimale have, der igennem hele året viser variation og som du bliver nysgerrig på, som du tydeligt kan se var planlagt og tilplantet med ekspertise. Hvor der kan indgå en bred vifte af mulige buske og stauder kan beplantningen igennem året, give haveejeren mange “grønne godbidder” – netop derfor bør valg af planter, ikke blot handle om blomsterfarve, blomstringstid og planteafstand, men også se på planternes frøstande og vinterkendetegn. Nøgleordet her hedder ‘Aarstidens havevariation’.

De bedste helårsoplevelser findes af de uendelige designmuligheder der er med stauder. Men kun i kombination med den strukturerede form af træer og eksempelvis buskes frugtsætning. Blade og blomster skaber et samlet billede. Ideelt set skal du vælge planter, der kan give dig oplevelser og på alle årstider.

Er du ny haveejer?

Du er blevet ny haveejer af en gammel have, som indeholder flere planter som du gerne vil navnebestemme , men som du måske kan have et ønske om at bevare hvis de passer ind i hvordan havens kommende havedesign ønsket udformet. Nogle haveejer vælger at give haven lov at vokse hen over et årstid for at følge med i hvornår og hvad der blomstre og giver forskellige årstidsoplevelser, det er fint.

Ikke alle haveejere har tålmodighed til dette hvorfor de så vælger at få en havedesigner til at kickstarte haven hurtigere. En havedesigner kan med et godt plantekendskab hurtigt hjælpe med at bestemme det nuværende planteindhold i din have og komme med forslag til hvad der bør bibeholdes og hvad der skal væk.

Et lille udsnit af planteforslag med årstidsoplevelser:

Når jeg her skal vælge et par plantebilleder ud som fint kan indgå i en have med vægt på ‘aarstids- havevariation’ er der mange muligheder. Her kommer et par af forslag:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *